Szerzői jog

A Magyarországi Földrengési Információs Rendszer (MFIR) nyilvánosan elérhető, interaktív adatbázis, mely hasznos segítséget ad a legszélesebb felhasználói közönség számára földrengéssel, földrengés-veszélyeztetettséggel és földrengésbiztonsággal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.
A földrengési információs rendszer 2001-ben készült a Széchenyi Program keretében, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság (MEH IKB) támogatásával az SZT-IS-1/281/2001. számú szerződés alapján.
A földrengési tájékoztatási és információs rendszert a GeoRisk Kft. készítette és üzemelteti.


Szerzői jogok

  • A www.foldrenges.hu, foldrenges.hu, www.földrengés.hu és földrengés.hu weboldalak (a továbbiakban egységesen „földrengés.hu”) a GeoRisk Kft. (a továbbiakban GeoRisk) tulajdona és szerzői jogvédelem alá esik.
  • A földrengés.hu honlapon található információ egy része más hazai és külföldi szervezet, intézmény földrengésmérő állomásairól származik. Ezen adatok rendelkezési joga az adott szervezeté vagy intézményé .
  • A földrengés.hu honlapon található képeket, fotókat, grafikai elemeket, piktogramokat, térképeket, grafikonokat, szöveges tartalmakat, programokat, számítógépes alkalmazásokat, eljárásokat, dokumentációkat, adatszerkezeteket, szeizmológiai adatokat hazai és nemzetközi szerzői jogok védik. Ezen tartalmak közlése, feldolgozása esetén a pontos adatforrás megjelenítése mellett a GeoRisk előzetes írásbeli engedélye szükséges.
  • A földrengés.hu weboldal tartalmát látogatóink letölthetik, képernyőjükön megjeleníthetik, kinyomtathatnak oldalakat, de azokat nem sokszorosíthatják. A felhasználók a lap tartalmát, illetve annak részeit kizárólag saját felhasználásra, személyes célra alkalmazhatják.
  • A közérdekű adatok kivételével tilos a GeoRisk előzetes írásbeli engedélye nélkül a földrengés.hu bármely részét kereskedelmi forgalomba hozni, feldolgozva értékesíteni, azok felhasználásával anyagi, erkölcsi, illetve egyéb, anyagiakban nem mérhető bármely jellegű profitot eredményezni.

Hivatkozások a földrengés.hu honlapra

  • A GeoRisk kizárólag akkor járul hozzá a földrengés.hu portáljára mutató internetes hivatkozás (link) elhelyezéséhez, ha a linket tartalmazó weboldal témája nem erotikus és összeegyeztethető az alkotmányos jogrenddel.
  • A földrengés.hu egyes oldalai abban az esetben láttathatók más honlap részeként, ha a hivatkozás során a kiválasztott oldalnak sem a szerkezetében, sem a tartalmában nem történik semmiféle változtatás.
  • A GeoRisk fenntartja a jogot az egyes oldalak címének (URL-jének) megváltoztatására.

Felelősségvállalás

  • Az oldalakon szereplő linkek egy része más honlapokra vezet, melyeket más tulajdonosok üzemeltetnek, ezért a GeoRisk nem garantálja azok tartalmát és elérhetőségét.
  • A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de kizárják felelősségüket bármely, ezen információk használatából vagy félreértésből adódó kár bekövetkezése esetén.

A szerzői jogokat sértő cselekmények az elkövető polgári, illetve büntetőjogi felelősségének megállapítását vonják maguk után.
Írásbeli hozzájárulások az   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhetők.